Uoči središnje svečanosti povodom 30. godišnjice vojno-redarstvene operacije ‘Medački džep’, koja će se održati sutra, 9. rujna, Gospić se večeras priprema za veliki koncert. Event će se održati na Trgu Stjepana Radića s početkom u 20 sati.

Koncert je organiziran kako bi se dostojanstveno obilježila 30. godišnjica ovog povijesnog vojnog pothvata, ali i 530 godina od Krbavske bitke, jednog od najznačajnijih događaja u hrvatskoj povijesti. Organizatori događanja su Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, predvođen predsjednikom Sinišom Trohom, u koordinaciji s Ličko-senjskom županijom.

Bendovi Opća Opasnost, Tiho Orlić, Croatica i Klapa Sveti Juraj nastupit će večeras.

Koncert je samo jedan u nizu događanja koja će se održati tijekom ovog povijesnog vikenda. Središnja svečanost, koju 9. rujna organiziraju Ministarstvo hrvatskih branitelja, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo obrane, Ličko-senjska županija, Grad Gospić i Koordinacija udruga hrvatskih branitelja, obuhvatit će polaganje vijenaca, mimohod sudionika s vojnim zastavama i postrojavanje postrojbi, među ostalim aktivnostima.

Ličko-senjski župan Ernest Petry dodijeliti će Zahvalnice župana za 25 postrojbi koje su sudjelovale u ovoj operaciji. Također, akrobatska grupa Krila Oluje izvest će akrobatski let iznad Trga Stjepana Radića, a bit će izložena i vojna i policijska oprema i vozila.

Ovim se događajem želi odati počast svima onima koji su svojim angažmanom doprinijeli slobodi i neovisnosti Hrvatske. Izvanredna prilika je ovo za prisjetiti se i odati počast onima koji su položili svoje živote za domovinu, kao i za uživanje u izvanrednim nastupima nekih od najboljih hrvatskih glazbenika.

Gs Press