Snijeg i ledena kiša privremeno su zakočili sve građevinske radove na otvorenom. Radovali smo se da će vrijeme „ni jeseni ni zime“ potrajati, ali smo se malo prevarili. Zato smo jučer posjetili gradilište budućeg Vatrogasnog doma DVD Perušić koji se gradi na mjestu nekadašnje tvornice likera i prerade voća nedaleko od centra.

Naravno, gradilište je bilo prazno, ali se vidi što su zadnjih dana radili radnici Građevinske tvrtke „Kulić invest“ iz Vinkovaca. Okončani su prvi radovi na dvjema etažama projekta vrijednog 5,5 milijuna kuna. Od toga 4.250 000 kuna financira Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a ostatak Općina Perušić. Dimenzije doma će biti 27 X 12 metara, gradi se na dvije etaže s ukupnom korisnom površinom od 650 m2. Bit će tu tri velike garaže za vatrogasna vozila, radni prostor i jedna  dvorana.  Na katu će biti jedna veća dvorana s kuhinjom i dvorana za vježbanje. Bit će tu još i prostorija za skladišta, kao i budući smještaj civilne zaštite.

Očito se poštuje zadani hodogram radova, a to što je u Lici  tijekom prosinca pao snijeg, sve nas je iznenadilo. Nastavak ove pozitivne priče slijedi uskoro.

M.G./M. S.