Svaki sportaš, pa tako i rukometaš, svoj prvi uzor gotovo uvijek nađe u svom treneru stoga je od velike važnosti za svakog trenera i klub da, uz maksimalnu posvećenost svakom igraču i igračici, rade na poboljšanju i širenju svojih kao i znanja i vještina ostalih trenera kluba kako bi ih mogli usaditi svojim rukometašima i rukometašicama.

Rukometni klub „Gospić“, kako smo već više puta pisali, na razne je načine proteklih godina svojim trenerima pružao mogućnosti dodatnih edukacija, a ta su se obrazovanja trenera svakom članu i klubu višestruko vratilo kroz vrhunske rezultate koje su mladi naraštaji igrača i igračica ostvarili.

Iako smo sigurni kako su trenerima upravo postignuti rezultati te radost i uspjeh njihovih igrača i igračica najveća nagrada za uloženi trud i rad, priznanja koja stignu iz viših rukometnih krugova u Hrvatskoj dodatna su pohvala i dokaz kako svoja rukometna znanja dijele i prenose na ispravan i kvalitetan način.

Upravo je jedno takvo priznanje za rad, rezultate, odanost i požrtvovnost koju godinama daje članovima i Rukometnom klubu „Gospić“ stiglo treneru Vanji Antiću.

Nakon što je u sezoni 2021./2022. bio izabran u trenersku ekipu ženskog dijela Kampa Hrvatskog rukometnog saveza, a u sezoni 2022./2023. za trenera na istom kampu samo ovog puta za dječake, za sezonu 2023./2024. izabran je za jednog od dva stručna regionalna suradnika Hrvatskog rukometnog saveza za ženski rukomet za regiju Rijeka, Kvarner, Gospić.

Zaduženja regionalnih suradnika su, između ostalog, pratiti razvoj i kvalitetu igre djevojčica u regiji i na temelju viđenog sastaviti regionalne selekcije djevojčica 2008./2009. te 2010./2011. godišta.

Velika je to čast i priznanje za godine ulaganja u razvoj rukometa u Gospiću i okolici kao i u samog sebe, trenera koji će uvijek u svom radu vidjeti mjesto za napredak.

Čestitamo Vanji na još jednom u nizu uspjeha koji daje potvrdu kako treneri, članovi i uprava kluba idu u pravom smjeru, smjeru koji klub već nekoliko godina drži u vrhu rukometa u Hrvatskoj.

Gs Press