Prije manje od mjesec dana, točnije prije tri tjedna, u novoj poslovnoj zoni Derale, nadomak odvojka na A-1, međunarodna korporacija Kroma je skromnom svečanošću  označila početak radova na još jednom poslovnom sadržaju. Kako je tada rekao gospićki poduzetnik Marijan Krmpotić i voditelj Krome u Ličko-senjskoj županiji, „KROMA“ d.o.o. je označila početak radova na projektu KROMA CAR WASH FACTORY u Gospiću.

Projekt se provodi u okviru programa jačanja konkurentnosti društva ulaganjem u zelenu i digitalnu tranziciju s ciljem formiranja otpornog i kružnog gospodarstva. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europske unije putem instrumenta: Pomoć za oporavak za koheziju i europska područja „REACT-EU“. Svečanosti je nazočio župan ličko-senjski Ernest Petry, davši na taj način potporu svakom dobrom projektu koji znači i nov radna mjesta.

Marijan Krmpotić je tada istaknuo kako nova investicija znači nove usluge građanima u koje će biti uloženo  21,7 milijuna kuna, pri čemu su sredstva EU-a 7,5 milijuna kuna. Ovim projektom dobivamo mogućnost održavanja i pranja vozila. U narednom razdoblju planirano je otvorenje  12-15 novih radnih mjesta.

Obišli smo danas gradilište na Deralama.Temelji novog resursa su položeni, uz mnoštvo armature. Kamioni neumorno dovoze građevinski materijal jer vrijeme nikoga ne čeka. Jedino što svi čekamo da prestane, ili barem malo oslabi ova jaka bura.

Gs Press