Nakon krvoprolića u Gospiću i Novskoj, institucije pravne države mnogo ozbiljnije shvaćaju slučajeve obiteljskog nasilje te svjedočimo da su svi sumnjivci od tada završili u istražnim zatvorima, a svjedoči to i posljednji slučaj iz Like, koji je, nažalost tužan i brutalan za 26-godišnju ženu.

Otac i sin su uhićeni i završili u istražnom zatvoru nakon što ih je prijavila djevojka (26). Svekra se tereti za prijetnje i ponižavanje, a supruga za kaznena djela protiv spolne slobode i prijetnje.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odredio je u ponedjeljak istražni zatvor za muškarca (35) i njegova oca (65), nakon što je otkriven novi mučan slučaj zlostavljanja unutar obitelji.

Djevojku (26) koje je trpjela višegodišnje maltretiranje svekra tijekom lipnja je u Lici silovao suprug. Ona je pobjegla u ‘sigurnu kuću’ i nedavno ih prijavila, piše Jutarnji.

O cijelom slučaju oglasio se Županijski sud u Karlovcu koji navodi da postoji osnovana sumnja da je 35-godišnjak počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavka 1. točke 1. u vezi članka 153. stavka 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. KZ/11, navode iz DORH-a.

Sudac istrage mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka, ali je odbio i prijedlog da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Zbog toga su iz odvjetništva najavili žalbu.

Što se tiče svekra, njega su ispitali zbog sumnje na kazneno djelo nasilja u obitelji i prijetnje. Osnovano se sumnja da je od 2017. godine do 14. lipnja ove godine gotovo svakodnevno ponižavao snahu, što se intenziviralo od siječnja 2022. godine te je izazvalo kod nje osjećaj straha i uznemirenosti.

Osnovano se sumnja i da je osumnjičeni 65-godišnjak 15. lipnja 2022. prijetio 26-godišnjoj oštećenici što je kod nje izazvalo uznemirenost i strah za vlastiti život i živote njezine djece.

Njemu su odredili istražni zatvor zbog  opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Kako doznajemo, obojica su inače od ranije poznati policiji po raznim prekršajima.

Gs Press / 24sata.hr