Danas su započeli radovi na uklanjanu derutne i nefunkcionalne garaže koja se nalazi u dvorištu Doma zdravlja Gospić.

Uz već ranije izvedene radove na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja, predmetni radovi su samo jedni u nizu od mnogobrojnih i važnih financijskih ulaganja za potrebe učinkovitijeg funkcioniranja i pružanja usluga od strane Dom zdravlja Gospić, a sve u cilju učinkovitijeg pružanja zdravstvene zaštite pacijentima na primarnoj razini.

Radovi na uređenju parkirališta su planirani u nekoliko faza od kojih se u prvoj fazi ruši već ranije spomenuti objekt, za što je sredstva u iznosu od 13 tisuća eura osigurala Ličko-senjska županija, dok će se nakon pripremnih radova od strane Županije osigurati i dodatna sredstva kako bi se parkiralište privelo namjeni korištenja.

Ujedno su tijekom ove godine u planu i radovi na uređenju i adaptaciji unutarnjih prostorija Doma zdravlja Gospić, kako bi se iste prilagodile za obavljanje djelatnosti ortopana i rengen zuba, za što je Ličko-senjska županija iz decentraliziranih sredstava osigurala iznos od 70 tisuća eura u cilju nabave uređaja i adaptacije prostorija.

Također, ove godine su u planu i dodatni pripremni građevinski radovi za potrebe uređenja prostora za obavljanje primarne zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Gospić, za što je iz Županijskog proračuna osiguran iznos od dodatnih 50 tisuća eura.

Ta sredstva planiraju se uložiti u objekt koji se nalazi u neposrednoj blizini Doma, koji je prošle godine kupio Dom zdravlja Gospić uz financijsku pomoć Ličko-senjske županije koja je iz proračunskih sredstava za kupnju istoga osigurala iznos od 50 tisuća eura.

Gs Press