SENJ – U utorak 21. lipnja 2022. godine održala se Završna konferencija projekta „ Energetska obnova Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića Senj”, a uz ravnateljicu škole Rosandu Bilović te nastavnike i učenike škole, konferenciji su prisustvovali i zamjenica župana Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić, predsjednik Gradskog vijeća Senja Željko Tomljanović, gradonačelnik Senja Jurica Tomljanović te predstavnici Razvojne agencije Ličko-senjske županije LIRA i Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ličko-senjske županije.

Ukupna vrijednost energetske obnove škole iznosi 5.746.011,46 milijuna kuna, od čega je 2.584.849,13 kuna osigurano od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja kao i dodatnih 1,580.581,17 kuna od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dok je iz proračuna Ličko-senjske županije osigurano 1.580.581,16 kuna.

Samim radovima na energetskoj obnovi povećala  se toplinska zaštita vanjskoga zida, toplinska zaštita krova prema grijanom prostoru, toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamjena stolarije i postojeće rasvjete energetski učinkovitijom slijedom čega je zgrada osnovne škole u Senju dobila novu ovojnicu, novu stolariju i energetski učinkovitiju rasvjetu, odvojeni su grijani od negrijanih prostora u zgradi, a do sada neiskorišten tavan pripremljen je za uređenje

Završetkom navedenih radova zgrada škole je iz energetskog razreda C prešla u energetski razred A+, te će se ostvariti i značajna ušteda toplinske energije u iznosu od 77,69%. Dovršetkom projekta energetske obnove troškovi grijanja i hlađenja za školu smanjit će se za 50% .

Gs Press