U organizaciji Turističke zajednice općine Karlobag, LAG-a Lika i Općine Karlobag sinoć je na Baškoj placi (Trg dr.  Franje Tuđmana) održana druga ovogodišnja Lička seljačka tržnica. Održana je u sklopu manifestacije „Karlobaško ljeto 2023.“ i svakako nije razočarala. Upravo suprotno jer je uz odlične vremenske prilike i sa svime izloženim dočarala djelić ponude spoja stare i moderne Like. Po intenzivnom „muvingu“ i broju posjetitelja lako je zaključiti kako je riječ o još jednoj vrlo uspjeloj manifestaciji. Potvrdila nam je to i Ivanka Šegota, direktorica Turističke zajednice općine Karlobag.

-Po okupljenom mnoštvu turista i naših građana, kao i po ukupnoj atmosferi,  evidentno je da je to bio sadržaj koji je znatno obogatio „Karlobaško ljeto 2023.“. Za glazbenu etno- kulisu tijekom ove manifestacije pobrinuli su tamburaši „Plitvički bećari“, dok su u vizualnom smislu bili zamjetni mlađi članovi izvrsnog HKUD-a Široka Kula u svojim narodnim nošnjama. Okupilo se 12 izlagača koji su na svojim štandovima nudili proizvode čija namjena i vrsta spaja iskonsku i modernu Liku.

Bilo je tu odlična ponuda suvenira i rukotvorina koji su se dobro prodavali, zatim meda, proizvoda od lavande uzgojene u Lici pa sve do maslinovog ulja. Najvažnija je činjenica da su svi nazočni odlično reagirali i sa zanimanjem obilazili sve izložene štandove, zadovoljno ističe Ivanka Šegota.

Kada se Lička seljačka tržnica završila, „glazbenu palicu“ preuzeli su dečki iz trija „Marinero“ i mixom novih i starih glazbenih hitova oduševili i rasplesali brojnu publiku.

Što se tiče ovogodišnjeg Karlobaškog ljeta, ova je manifestacija „za koplje“ uspješnija i bolje organizirana nego li mnoge prije. Zato će još večeras, 9. kolovoza, na Baškoj placi nastupiti izvrsni Joso Butorac sa svojim bendom, a već sutra, 10. kolovoza, budimo dio Ribarske fešte, uz pržene ribice, vino i tradicionalno dobru atmosferu.

Gs Press