U OŠ Perušić večeras je održan „Znanstveni piknik“. Ovo edukativno događanje za učenike svih razreda osnovne škole Perušić proveli su neki od najvećih hrvatskih autoriteta geologije. Tijekom atraktivnih radionica djeca su se okušala u virtualnom lovu na medvjede, crtala su po zidovima „špilja“ vlastitim rukama, istražila svemir i letjela iznad površine Marsa s 3D naočalama. O simpoziju nam je više rekla Jelena Milković, ravnateljica Pećinskog parka Grabovača i organizatora ovog susreta.

-Temeljni pojmovi kojima smo se danas posvetili bili su geobaština, sadašnjost i perspektive, uz izložbe posvećenu našem velikanu dr. Josipu Poljaku, odnosno 100 godišnjici njegova znanstvene disertacije o kršu. Ovaj simpozij smo organizirali da bismo promovirali bioraznolikost,a opći zaključak struke bio je da nam je u Hrvatskoj stanje zaštite bioraznolikosti na vrlo solidnoj razini.
Večeras su s nama bili dr. sc. Nenad Buzjak, pročelnik geološkog odjela PMF-a, dr. sc. Tatjana Vlahović, ravnateljica Prirodoslovnog Muzeja Zagreb, dr. sc. Mirko Planinićić, dekan PMF-a u Zagrebu, rekla je ravnateljica Jelena Milković.

Skup je pozdravila i otvorila zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić. Edukativno događanje se odvijalo povodom otvorenja Međunarodnog simpozija „Georaznolikost i geobaština – stanje i perspektive“ koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, a u organizaciji Javne ustanove „Pećinski park Grabovača“ i Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Grabovača, ujedno i organizatora ovog susreta. U sklopu današnjeg simpozija otvorena je i izložba posvećena „ocu hrvatske geologije dr. Josipu Poljaku.

Gs Press