Uspjela „Eko-etno Gacka“ u Otočcu

0

U ugodnom ambijentu i hladovini Gradskog parka u Otočcu okupilo se jučer mnoštvo izlagača i publike koji su vrućinu uspjeli ublažiti pod sjenovitim stablima. Tradicijska manifestacija „Eko-etno Gacka“ i sinoć je pokazala svu raskoš tradicije i nastojanja da se takve vještine i sadržaji nikada ne zaborave. Bile su pri tome izložene brojne rukotvorine poput suvenira, uporabnih predmeta, biljnih prerađevina i općenito plodovi rada vrijednih OPG-ovaca pristiglih iz cijele Hrvatske.

U izjavi gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac je vidno raspoložen zahvalio svima koji su zaslužni na uspjeh ove manifestacije.

-Zahvaljujem svim izlagačima, natjecateljima koji će kuhati kotliće, publici… Ove godine se za natjecanje u kuhanju kotlića prijavilo rekordnih 39 ekipa, a svoje štandove izložilo je 55 izlagača. Atmosfera je samo za poželjeti. S nama su i tri prijateljske udruge iz Slatine, iz Vinkovaca i jedna udruga iz Komiže s otoka Visa. Ako bi se mogla dati ukupna ocjena 5+ i to bi bilo skromno za ukupni ambijent, dojmove i ponudu ovogodišnje Eko-etno Gacke, istaknuo je gradonačelnik Goran Bukovac.

Zapravo je kotliće spremalo 39 ekipa plus jedna, ona iz Ličko-senjske županije. Predvođeni županom Ernestom Petryjem nastupili su izvan konkurencije, a za tajnu recepturu kotlića pobrinuo se Ivan Rukavina Furcuz iz Gospića. S obzirom na broj prijavljenih kuhara i spremljene količine vrhunskog jela sinoć su svi izlagači i posjetitelji imali besplatnu i ukusnu večeru jer su svi kotlići bili odlični.

Uz dobro raspoloženje u večernjim satima svi su rado dočekali nastupe grupa „Magazin“ i „Tajno ime“. Pred zoru su se nazočni počeli razilaziti i ostavili su iza sebe još jednu uspjelu manifestaciju „Eko-etno Gacka“.

Gs Press