U subotu, na samom pragu Uskrsa, avanturistički duh odveo je članove Avanturističkog kluba Annapurna u srcu Italije, gdje su se upustili u izazov penjanja po stijenama grebena u dolini Val Rosandra. Ovaj prirodni rezervat, smješten nedaleko od Trsta, već dugo privlači ljubitelje prirode i penjače željne izazova zahvaljujući svojih petstotinjak penjačkih smjerova i brojnim feratama.

Ovogodišnji uskrsni alpinizam obilježen je blagdanskim raspoloženjem i lijepim vremenom, pružajući novim članovima kluba Annapurna priliku da pod vodstvom iskusnih alpinista nastave svoju penjačku edukaciju. Izazov su pronašli na sektoru Basso, gdje su se upustili u penjanje smjerovima Via Austriaco i Elisa, dugim 60, odnosno 40 metara, s ocjenama težine “3a” i “4b”. Ovi smjerovi, karakterizirani kao lakši, poslužili su za edukaciju raznih alpinističkih tehnika.

Nakon što su uspješno savladali postavljene izazove i uživali u zadovoljstvu penjanja, članovi kluba su se prije povratka u Hrvatsku kratko zadržali u Trstu, gdje su završili dan ispijanjem kave, simbolom talijanske kulture i gostoprimstva.

Gs Press