Gacko pučko otvoreno učilište Otočac organizator je 18. likovne kolonije LIKOM GACKE koja će se održati 6. i 7. srpnja 2024., a na kojoj će se okupiti trideset amaterskih i profesionalnih umjetnika iz različitih dijelova Hrvatske. Likovna kolonija organizirana je u suradnji s Udrugom željezničara slikara Plavo svjetlo iz Zagreba, a ove godine sudionicima se pored lokalnih autora pridružuju i članovi još tri udruge – Likovne udruge Lika iz Gospića, Likovne udruge Veli Pinel iz Kostrene te Udruge likovnih umjetnika Karlovac. Likovna kolonija održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Otočca i Ličko-senjske županije.

Ovogodišnja kolonija odvija se na lokaciji koja obiluje baštinskim, povijesnim i prirodnim posebnostima – Učenički dom na Fortici nalazi se pored ostataka prvog otočkog industrijskog pogona – pivovare – i ispod renesansne kule Fortice na istoimenom brežuljku koji pruža pogled na grad i Gacku, a na kojemu se nalaze i križni put i Kapelica Majke Božje od Sedam Žalosti, što sudionicima omogućava neposrednu blizinu inspirativnog prostora za stvaranje.

Likovna kolonija LIKOM GACKE svojevrsna je stvaralačka platforma, ali i prostor za razmjenu ideja i iskustava te edukaciju korisnika koji iskazuju interes za likovnu umjetnosti, čime doprinosi povećanju njezine vidljivosti na kulturnoj i umjetničkoj sceni Ličko-senjske županije.

Radovi nastali na ovogodišnjoj koloniji bit će predstavljeni na izložbi koja će biti otvorena 7. srpnja u gradskom parku u Otočcu s početkom u 18:00, a u slučaju lošeg vremena otvorenje izložbe održat će se u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac. Izložbu radova 18. likovne kolonije LIKOM GACKE moguće je razgledati u Učilištu do 7. kolovoza.

Gs Press / GPOU Otočac