Zbog završnih radova na ugradnji elektroničkoga signalno-sigurnosnog uređaja u kolodvoru Perušić uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza Perušić A u Ulici kralja Tomislava u Perušiću bit će izvan funkcije regulacije prometa od 6. veljače 2024. u 10 sati pa do sredine ožujka.

Kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu, do završetaka radova i puštanja uređaja u rad postupa se prema Pravilniku o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkim prometom (NN 107/16), što znači da je strojovođa obvezan prije navedenoga željezničko-cestovnog prijelaza zaustaviti vlak i nakon što se uvjeri da sudionici cestovnog prometa ne prelaze preko prijelaza, nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h dok čelo vlaka ne prijeđe preko prijelaza te nakon toga nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom. Pritom strojovođa mora u više navrata signalnim znakom »Pazi« upozoriti sudionike u cestovnom prometu na nailazak vlaka odnosno vozila, odnosno mora potrubiti.

Podsjećamo kako je zbog radova do sredine ožujka i dalje izvan funkcije i željezničko-cestovni prijelaz Perušić (Varoš) u Ulici Stjepana Radića u Perušiću.

Molimo sudionike u cestovnome prometu i stanovnike okolnog područja za oprez, strpljenje i razumijevanje.

Gs Press