Zbog završnih radova na ugradnji elektroničkoga signalno-sigurnosnog uređaja u kolodvoru Gospić uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza Lipe (Gospić A; u blizini tvornice Calcit Lika d.o.o.) u Lipe ulici u Gospićubit će izvan funkcije regulacije prometa od 24. lipnja 2024. u 8 sati pa predvidivo do kraja kolovoza.

Kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu, do završetka radova i puštanja uređaja u rad postupa se prema Pravilniku o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkim prometom. To znači da je strojovođa obvezan prije navedenoga željezničko-cestovnog prijelaza zaustaviti vlak i nakon što se uvjeri da sudionici cestovnog prometa ne prelaze preko prijelaza, nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h dok čelo vlaka ne prijeđe preko prijelaza te nakon toga nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom. Pritom strojovođa mora u više navrata signalnim znakom »Pazi« upozoriti sudionike u cestovnom prometu na nailazak vlaka, odnosno mora potrubiti.

Podsjećamo kako je zbog radova do kraja srpnja izvan funkcije i željezničko-cestovni prijelaz Lički Osik (državna cesta 25) na Kulskoj cesti u Ličkome Osiku.

Molimo sudionike u cestovnome prometu i stanovnike okolnog područja za oprez, strpljenje i razumijevanje.

Lokacije prijelaza:

Lipe: https://maps.app.goo.gl/YkrU1ysEv3oAHi746

Lički Osik: https://maps.app.goo.gl/i3qzDa9VGCzeXtF67

Kontakt za više informacija:

korporativne.komunikacije@hzinfra.hr

Gs Press