Izdan je Meteoalarm za cijelu Hrvatsku. Puhat će jak vjetar, a kiša ponegdje može biti obilna. Moguće su bujične i urbane poplave, upozorava DHMZ.

Danas će u Hrvatskoj biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom. Izraženijih pljuskova i grmljavine bit će većinom na Jadranu i predjelima uz njega gdje će lokalno biti i obilnije oborine.

Od sredine dana sa zapada postupan prestanak oborine i smanjenje naoblake. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju i na Jadranu i olujan, a u početku u Dalmaciji i jugo.

Prema večeri će vjetar posvuda slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 17 do 22 °C, u gorju malo niža.

Izdan je Meteoalarm za cijelu Hrvatsku. Puhat će jak vjetar, a kiša ponegdje može biti obilna. Moguće su bujične i urbane poplave, upozorava DHMZ.

Kako piše HRT danas nas čeka nova kratkotrajna, ali izražena promjena vremena zbog koje su stručnjaci DHMZ-a ponovno objavili niz upozorenja na opasne vremenske pojave – na Jadranu i područjima uz njega i narančastog, drugog od 3 moguća stupnja! Bit će čestih pljuskova, ponegdje praćenih grmljavinom, te plavljenja riva, porasta vodostaja, a moguća su i olujna nevremena s tučom, pijavicama. Probleme će ponovno stvarati i jak i olujan južni i jugozapadni vjetar, na Jadranu u početku i jugo. Od ponedjeljka mirnije, ali i dalje promjenjivo.

“Na kopnu u ponedjeljak i utorak djelomice sunčano i razmjerno toplo s kišom uglavnom u gorskim krajevima. U srijedu promjenjivo s češćom kišom, te uz malo nižu temperaturu zraka. Na Jadranu u prvoj polovini idućeg tjedna i dalje promjenjivo i nestabilno često s kišom, osobito u utorak i srijedu i u obliku pljuskova. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar, koji će u srijedu okrenuti na sjeverozapadnjak.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Prema prognozi DHMZ-a u ponedjeljak djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, a uz više oblaka uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju mjestimice kiša, osobito krajem dana. Zatim promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, najčešće u utorak. U ponedjeljak i srijedu u unutrašnjosti ujutro ponegdje magla. Vjetar na kopnu većinom slab, u ponedjeljak povremeno umjeren jugozapadni, a u srijedu sjeverozapadni. Na Jadranu umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak i jugo, u srijedu u okretanju na sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura u blagom padu, a jutra svježija.

Gs Press / vecernji.hr