Gospić, 16. Studenin 2022. –Zajednica sportova Grada Gospića dobila je novog predsjednika

Naime, na današnjoj sjednici Skupštine Zajednice sportova Grada Gospića Ivan Karić je izabran za novog predsjednika a Marko Šimić za Dopredsjednika Zajednice sportova Grada Gospića. Obojica su izabrana sa 15 glasova ZA od 16 prisutnih na navedenoj Skupštini.

Dosadašnji predsjednik Nikola Starčević se zahvalio svima na dolasku te izjavio da nakon pravno formalne pobjede PRAVOMOĆNOM PRESUDOM TRGOVAČKOG SUDA U RIJECI u korist Zajednice gdje je naloženo da Grad Gospić ima za isplatiti Zajednici sav dug 97.424,68 kn uz pripadajuće zatezne kamate. Također je naglasio da je ured Opće uprave pobijedio Žalbom na Ministarstvu Uprave čime je dokazao potpuni legimitet rada kroz svoj mandat.

„Nakon svega ostaje žal što sam se dominantno bavio pravno formalnim procesima i što me lokalna vlast izuzev Gradonačelnika nikada nije prihvatila kao prvog čovjeka sporta, premda je moj najveći cilj bio i ostao gradnja Olimpijskog centra u Gospiću i razvitak Grada Gospića upravo kroz sportski turizam“.  

Naime Nikola Starčević se dokazao kao sportaš na državnoj razini  (nekoliko puta u finalima prvenstava Hrvatske kao hrvač Metalca), trener (klupski i selektor Hrvatske seniorske reprezentacije sa nekoliko europskih medalja i dva kvalificirana olimpijca u Tokyo), zaposlenik Kineziološkog fakulteta u Zagrebu (krovne institucije za školovanje sportskih trenera i profesora Kineziologije) i uz brata olimpijca Božu Starčevića jedan od upravljača objektom na Velesajmu simboličnog imena „Tvornica šampiona“. Uz sve navedeno realizirao je i dva europska projekta u Zagrebu te pomogao oko europskog projekta produljenog boravka u gospićkome vrtiću „Pahuljica“ čime su profitirali roditelji koji mogu sada ostaviti djecu dulje u vrtiću.

„Premda postoji velika šansa da se realizira projekt dvorane za Borilačke sportove, za koju projektna dokumentacija postoji uglavnom zaslugom Gradonačelnika, s kojim sam bio u izvrsnom odnosu do sramotne odluke Gradskog vijeća kojim su za sport namijenili 0 kn za 2022. godinu. Nažalost vidim prijezir prema meni osobno u vladajućoj garnituri na način da se taj projekat opstruira kao što se pokušavala opstruirati i današnja sjednica bojkotom udruga koje su namirene financijski kroz „ilegalni proračun“ mimo zajednice sportova“

Grad će u budućnosti svojim potezima pokazati istinske namjere, naime dosadašnjem predsjedniku su spočitavali ilegalan rad što su sve relevantne institucije Republike Hrvatske (Ministarstvo uprave i Trgovački sud) demantirale i ukazale na nepravilan rad upravo Grada Gospića koji je već postao lobodno možemo napisati postao recidivist u pravno formalnim porazima na uštrap nas građana koji tu nesposobnost i neznanje plaćamo kroz porez i prirez.

„Želim svu sreću novom legitimno izabranom Predsjedniku Ivanu Kariću i Dopredsjedniku Marku Šimiću koji su domaći dečki, naime meni osobno su spočitavali da sam „purger“ premda živim u Gospiću posljednjih sedam godina sa cijelom obitelji i moji roditelji su porijeklom iz okolice Gospića. Smatram da gradski čelnici i novo rukovodstvo moraju naći „zajednički jezik“ i ne želim više biti kamen sporticanja razvoja sporta. Gradskim ocima poručujem ako su pravi 

 1. POVEĆANJE SREDSTAVA UDRUGAMA (SPORTSKIM KLUBOVIMA) na minimalno 2 000 000,00 kn

  1. SPORTSKE STIPENDIJE (tri kategorizirana sportaša u cijelom gradu)
  2. PLAĆE TRENERIMA (tri djelatnika)
  3. GRADNJA SPORTSKE DVORANE

 Ako se ne ispuni navedeno vrlo jednostavno je zaključiti da gradska vlast ne želi dobro sportu, turizmu, Gradu Gospiću, Ličko-senjskoj županiji a na kraju i sebi samima jer narod vidi kojim smjerom nas nažalost vode, zaključio je sada već bivši predsjednik Nikola Starčević.

Gs Press