U riječkom KBC-u je zbog komplikacija od COVID-19 noćas preminuo jedan od istinskih heroja Domovinskog rata pukovnik Luka Matanić (57).

Luka je bio jedan od prvih koji su svojim angažmanom učinili da Gospić i taj dio Hrvatske ne padnu u ruke neprijatelja u rujnu 1991. godine. Svoj časni ratni put obilježio je zapovjedništvom u Vojnoj policiji i bio prvi hrvatski vojnik koji je ušao u Lički Osik tijekom VRO Oluja.

Iz svojih Donjih Pazarišta pohrlio je u ratna djelovanja, uvijek spreman za akciju i uvijek na pomoći svojim suborcima i prijateljima. Nakon rata školovao se u vojnim ustanovama u Hrvatskoj i Njemačkoj, a umirovljen je u činu pukovnika.

Luka Matanić umro je nakon borbe s COVID-19 koja ga je slomila zbog njegovog narušenog zdravlja uslijed srčanih bolesti. Ipak, Luka se nikada nije žalio i stoički je podnosio sve životne nedaće.

Obitelji Matanić upućujemo iskrene izraze naše duboke sućuti zbog preranog odlaska hrvatskog vojnika i časnika koji je cijeloga Domovinskog rata govorio samo jedni zapovijed: “Za mnom“!!!

Po tome ga valja pamtiti i hvala mu za sve što je učinio!

Redakcija portala Gs Press