Umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom, a u gorju susnježicom i snijegom

0

Hrvatsku u četvrtak očekuje umjereno i pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, u gorju sa susnježicom i snijegom, a krajem dana malo snijega moglo bi biti i u nizinama, poručuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Glavnina oborine bit će na sjevernom Jadranu i u Lici.

Hrvatska danas

Umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom, a u gorju susnježicom i snijegom. Krajem dana malo snijega može biti i u nizinama. Glavnina oborine na sjevernom Jadranu i u Lici. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i južni, a navečer će okrenuti na sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak poslijepodne u okretanju na sjeverac i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 4 do 7, a na Jadranu od 9 do 13 °C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno oblačno u početku dana s kišom, a zatim susnježicom i snijegom. Moguće je stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, ponajprije u višim predjelima, osobito u Lici. Vjetar umjeren jugozapadni i južni, a navečer će okrenuti na sjeveroistočni. Najviša temperatura bit će prijepodne i to od 3 do 7 °C, a zatim od sredine dana osjetno hladnije.

Gs Press / DHMZ