Od danas je u sklopu dječjeg vrtića “Mali medo” Općina Lovinac omogućila i brigu za najmlađe stanovnike općine na način da je formiran jaslički program, pružajući tako obiteljima na ovom području kvalitetniju skrb za najmlađe uzraste.

Svečanom otvorenju prisustvovali su visoki dužnosnici među kojima su bili državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, domaćin načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić te ostali djelatnici ustanove, općinski vijećnici, predstavnici lokalnih ustanova, roditelji, djeca i mještani.

Na samom početku svečanog otvorenja, nakon presijecanja vrpce, fra Ivan Šimunac je blagoslovio novouređeni prostor gdje će boraviti mališani jasličke skupine, nakon kojega se svim prisutnima kratko obratili ravnateljica KIC-a u čijoj ingerenciji je i dječji vrtić, koja je poželjela dobrodošlicu svima i upoznala prisutne s radom, zatim se obratio načelnik Općine Ivan Miletić koji je pozdravio sve nazočne, posebno državnu tajnicu Josić, župana Petryja i uputio riječi zahvale, te dodao kako je ovo danas poseban dan i da se radi o malom prostoru, ali za njihove potrebe sasvim dovoljnom. Istaknuo je još kako Državni ured za demografiju i mlade redovito pomaže općini, a prije desetak dana smo se vratili iz Zagreba s novim Ugovorom od preko 20 tisuća eura koje smo dobili za veće dječje igralište koje ćemo tijekom ove godine urediti.

Župan Petry u svom govoru naglasio je kako će Ličko-senjska županija i dalje skrbiti i pomagati, naročito općini Lovinac i njezinim stanovnicima, koji zaslužuju pomoć zbog svega što su pretrpjeli tijekom Domovinskog rata, ali i zbog truda koji je uložen posljednjih godina u razvoje ove općine.

– Uvijek je lijepo doći ovdje kod vas u Lovinac i vidjeti velike pomake. Veliko zadovoljstvo mi je surađivati s načelnikom Općine Ivanom, kao i s državnom tajnicom Josić, koja je danas ovdje s nama na ovoj svečanosti otvorenja jaslica, koje puno znače za žitelje i mlade obitelji ove općine. – zaključuje župan Petry.

Nakon župana kratko se obratila i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić koja je istaknula kako je važnost vrtića u lokalnoj zajednici ne samo u financijskom i brojčanom smislu, već prije svega u kvaliteti skrbi za djecu, te kako su ulaganja u najmlađe temelj budućnosti društva.

– Mi smo tu da vam damo potporu koju vam možemo dati. Kroz zadnjih par godina godina izdvojili smo 70.000 eura za ovaj vrtić i jaslice. Razvijajte se dalje, ulažite u ono što vam je najpotrebnije, želim puno sreće i veselja u ovom vrtiću, poručila je državna tajnica Josić.

Proširenje vrtića “Mali medo” na jasličku dob predstavlja važan iskorak za Lovinac i cijelu zajednicu, pružajući obiteljima mogućnost kvalitetne brige za njihovu djecu, istovremeno potičući demografski razvoj i bolju budućnost za sve mještane.

Ovaj događaj pokazuje predanost lokalnih vlasti i brigu o najmlađima te potvrđuje važnost ulaganja u obrazovanje i skrb za djecu u ruralnim područjima.

Po završetku svečanog otvorenja jaslica, župan Petry i zamjenica župana Orešković Brkljačić, zaputili su se u pratnji Marije Tonković – ravnateljice Osnovne škole “Milan Sekulić” Lovinac u obilazak školskih prostorija kojom prigodom su razgovarali o ulaganjima za poboljšanje kvalitete školskog sustava u Osnovnoj školi Lovinac.

GsPress