Već dugo vremena dvorana Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a tražilo se i mjesto više na balkonu dvorane. Razlog tome je predstavljanje knjige – monografije pod nazivom „Opća bolnica Gospić – jučer, danas, sutra“. Tekstove uvrštene u monografiju napisali su sami djelatnici bolnice. Upravo su liječnici i zaposlenici bolnice bili najbrojnija publika, dok su izlazak ove knjige došli pozdraviti i župan ličko-senjski Ernest Petry, biskup gospoićko-senjski mons. Zdenko Križić, zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, kao i brojni građani.

Knjigu su predstavili dr.sc. Ivica Mataija,prof., prof. Anela Serdar Pašalić i ravnateljica bolnice mr. Sandra Čubelić, dr. med. Svrha projekta je da se ne zaborave vrijedni ljudi i događaji s posebnim naglaskom na razdoblje od 2013. – 2020. godine. Mnogi su se građani Gospića i Like često pitali kako se moglo dogoditi da se od vrlo skromne bolnice stvori respektabilna ustanove za čije dosege su već čule brojne veće i poznatije medicinske ustanove u Hrvatskoj.

Stalna ulaganja u opremu i kadrove tek su neke od tajnih napretka Opće bolnice Gospić, moglo se večeras čuti tijekom promocije ove knjige.

Gs Press