Foto: Screenshot nova.rs, društvene mreže

DESETODNEVNA međunarodna potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz okolice Bora, čiji nestanak je prijavljen u utorak 26. ožujka, okončana je u četvrtak viješću o njezinoj smrti u prometnoj nesreći.

Srbijanski predsjednik Aleksandsar Vučić priopćio je na izvanrednoj sjednici vlade da je ona ubijena i da su uhićene dvije osobe, a mediji – pozivajući se na policijske izvore – javljaju da su djevojčicu automobilom usmrtila dva djelatnika lokalanog komunalnog poduzeća, a potom bacila tijelo na deponij nedaleko od Bora.

“Imamo loše vijesti… Danka Ilić je ubijena. Policija je uhitila dvije osobe koje su počinile ubojstvo”, rekao je Vučić.

U međuvremenu, srbijanski mediji su – pozivajući se na neslužbene policijske izvore – objavili da su uhićeni djelatnici javnog komunalnog poduzeća “Vodovod” iz Bora, osumnjičeni za njezinu smrt.

Istraga kriminalističke policije Policijske uprave Bor, ukazuje na to da su 26. ožujka, u 13,52 sati, svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala, njih dvojica službenim “fait puntom” naletjeli na djevojčicu na cesti, usmrtili je, a potom je stavili u prtljažnik i tijelo ostavili na divljem deponiju kod Bora, objavili su mediji.

Kako je potvrđeno za ATV, kriminalistička policija iz Bora uhitila je radnike Javnog komunalnog poduzeća Vodovod Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot. Uhićenima koji su priznali djelo određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Danima se tragalo za djevojčicom

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić počela je 26. ožujka kada je po prvi puta u Srbiji aktiviran međunarodni alarm “Amber Alert”, a u potragu se par dana kasnije uključio Interpol.

Tračak nade da je djevojčica živa pojavio se poslije video-snimke sa tramvajskog stajališta u središtu Beča od subote 30. ožujka na kojem se s dvije žene vidi djevojčica slična Danki Ilić, pa se u istragu uključila i austrijska policija.

Par sati prije vijesti o njezinoj smrti srbijanski MUP je dobio službenu obavjest policije iz Beča koja je provjerama i identificiranjem osoba s video-snimke utvrdila da nije riječ o nestaloj srpskoj djevojčici.

Gs Press / index.hr