Ugodno druženje uz regatu na Ćojluku

0

Devetnaesta po redu Veslačka regata na rijeci Lici ostat će upamćena po mnoštvu posjetitelja, po užanci u hladovini i na suncu. Pratilo ju je više stotina posjetitelja pridošlih iz svih krajeva Like. Prije 19 godina godina Veslačku regatu započeli su članovi 1. Veslačkog kluba Perušić. Na lokalitetu Ćojluk na rijeci Lici regatu su organizirali Turistička zajednica Općine Perušić, Pećinski park Grabovača i 1. Veslački klub Perušić, uz sponzorstvo Općine Perušić.

Uz veslačku regatu bila je danas održana i Zelena tržnica na kojoj je desetak OPG-a s područja Gospića, Perušića i Otočca ponudilo vrlo široki asortiman ekoloških proizvoda. Na tratini iznad rijeke Like natiskivali uglavnom mlađi navijači veslačkih posada, u hladovini šume oni malo stariji uživali su uz lovački kotlić, specijalitete s roštilja, kolače i ostale delicije.

U 19. veslačkoj regati revijalnog tipa snage su odmjerile četiri posade kanua četverosjeda i pet ekipa kajaka dvosjeda. Za dobru zabavu brojnih posjetitelja pobrinuo se Tamburaški sastav „Skitnice“ iz Otočca čija se pjesma na Ćojluku orila do kasno u noć.

U organizaciji Turističke zajednice Perušić novo druženje najavljeno je za 2. srpnja kada se priređuje manifestacija „Mirakul u Velebitu“. Predviđeno je okupljanje i prigodni program oko najveće jele u Europi zvane „jela car“ na Velebitu.

Gs Press