Tijekom posjete Sisku izaslanstvo Ličko-senjske županije predvođeno županom dr. Darkom Milinovićem susrelo se danas s predstavnicima Udruge Ličana „Vila Velebita“. Okupljeni oko ove udruge na očuvanju tradicija svojega zavičaja Ličani u Banovini djeluje već nekoliko generacija Ličana koji žive na području Sisačko-moslavačke županije. Župan dr. Milinović zahvalio im se na upornosti i ljubavi s kojima nastoje otrgnuti zaboravu svoje korijene.

Vaša udruga je i moja udruga jer skrbi i o Ličanima na ovome području i na tome sam vam neizmjerno zahvalan. Zato je tijekom današnjeg posjeta Banovini moja obveza bila sastati se s vama i još jednom vam dati podršku. Maloprije sam vašem županu rekao da je Banovina dala puno toga Hrvatskoj i da je vrijeme da Hrvatska vrati dio toga ovome kraju. Znam da ste vrlo aktivni i zato je Ličko-senjska županija izdvojila 50 tisuća kuna kako bismo vam barem malo pomogli u vašem radu i očuvanju ličke tradicije. Ovdje sama zajedno s gradonačelnikom Grada Novalje i želim vam još jednom izraziti svoju zahvalnost i zaželjeti napredak u radu u nekim boljim vremenima. Neka vam ovo bude jedan mali poticaj jer ste uspjeli očuvati običaje našeg kamena s ličke i primorske strane, kazao je župan dr. Darko Milinović

U ime Udruge „Vila Velebita“ na dolasku se zahavalio predsjednik Željko Borić.

Vi ste prvi koji ste nam stigli u posjetu bez poziva s naše strane. Zato smo vam zahvalni na podršci, dolasku i pomoći. Mi smo danima na ruševinama, po krovovima, dijelimo pomoć i angažirani smo na pomaganju našim sugrađanima. Pomoć treba i nama jer su prostorije koje koristimo u jako lošem stanju. Ipak, mi radimo, ne žalimo se i na tome ćemo ustrajati, rekao je tijekom prijema predsjednik Udruge Lilčana „Vila Velebita“.

GS press