UDBINA – Potpisan je ugovor između investitora Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje i izvođača radova, Jukić Dam-a, za energetsku obnovu zgrade na adresi Krbavska ulica 7 u Udbini. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 370,000.00 eura.

 

Ovaj projekt je dio većeg paketa obnove kojeg provodi Vlada Republike Hrvatske i resorno ministarstvo, koji uključuje energetsku obnovu ukupno 56 stambenih zgrada na području Ličko-senjske županije. U okviru ovog programa, nedavno je započela i energetska obnova u Ličkom Osiku.

Projekt energetske obnove zgrade pokrenut je s ciljem povećanja energetske učinkovitosti, što bi trebalo rezultirati smanjenjem troškova energije za stanovnike zgrade, kao i smanjenjem ukupnog utjecaja zgrade na okoliš.

Investitor, Središnji državni ured za stambeno zbrinjavanje, i izvođač, Jukić Dam, izrazili su zadovoljstvo početkom ovog važnog projekta i očekuju da će on donijeti značajan doprinos održivom razvoju općine Udbina. S obzirom na obuhvat ovog programa, očekuje se da će ukupan učinak biti značajan ne samo za Udbinu, nego i za cijelu Ličko-senjsku županiju.

Gs Press