U prostorijama Ličko-senjske županije danas je održan sastanak Vijeća učenika Ličko-senjske županije, koji čine predsjednici Vijeća učenika 15 osnovnih i 5 srednjih škola.

Prisutne su pozdravili župan Ličko-senjske županije Ernest Petry i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, koji su istaknuli podršku Ličko-senjske županije u radu Vijeća učenika, budući da je svima u interesu da sustav obrazovanja u našoj županiji bude još bolji i kvalitetniji.

Za predsjednika je izabran David Devčić, učenik VIII. razreda Osnovne škole dr. Jure Turića iz Gospića, za dopredsjednicu je izabrana Tea Klepić, učenica VII. razreda Osnovne škole „Milan Sekulić“ Lovinac, za tajnika David Barunčić, učenik III. razreda Srednje škole Plitvička Jezera, dok je za zapisničarku izabrana Natali Krznarić, učenica VIII. razreda Osnovne škole Luke Perkovića Brinje.

David Devčić kao novoizabrani predsjednik Vijeća učenika Ličko-senjske županije zahvalio je kolegama učenicima na ukazanom povjerenju, temeljem kojega će u nadolazećem razdoblju predstavljati učenike osnovnih i srednjih škola Ličko-senjske županije u Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske, koje djeluje kao savjetodavno tijelo Ministarstva znanosti i obrazovanja u cilju poboljšanja kvalitete obrazovnog sustava Republike Hrvatske.

Gs Press