U sklopu programa Euroscola učenici Strukovne škole Gospić osvojili su sudjelovanje u simuliranom radu Europskog parlamenta te postali zastupnici Europskog parlamenta na jedan dan. Strukovna škola Gospić je jedna od tri škole predstavnice Hrvatske među 70-ak škola iz svih 27 članica Europske unije. Na početku plenarne sjednice učenike je pozdravio predsjednik Europskog parlamenta, gospodin David Maria Sassoli.

Euroscola je program Europskog parlamenta u kojem učenici srednjih škola, iz svih država članica uče o europskim pitanjima. Učenici su tako sudjelovali u virtualnom okruženju plenarne sjednice Europskog parlamenta, simulirali rad zastupnika, raspravljali i postavljali pitanja te davali svoje ideje vezane uz razvoj Europskog zelenog plana.

U dvosatnom programu  su učili o Europskom parlamentu, njegovim članovima i politikama. Aktivno su sudjelovali i predlagali svoje inovativne ideje o politikama zaštite okoliša i klimatskim promjenama. Na ovaj način učenicima se pružila jedinstvena mogućnost umrežavanja s kolegama iz drugih država članica kako bi razmijenili svoje ideje.

Sudjelovanje u izradi Europskog zelenog plana je početak daljnjih aktivnosti Škole u području zaštite okoliša i borbe protiv klimatskih promjena.

Gs Press / Strukovna škola Gospić