U UNUTRAŠNJOSTI većinom oblačno s kišom, ponegdje susnježicom i snijegom, osobito u gorju gdje je moguć i tanji snježni pokrivač. Vjetar slab do umjeren sjeverni, na Jadranu umjeren do jak južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 3 do 8, na Jadranu između 9 i 14°C. Prognoza je to Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas.

U ovim trenucima snijeg pada i u Zagrebu. Snijeg je počeo padati oko 7 sati i zasad se ne prima za tlo.

Slabog snijega što se nizina tiče ima i u Krapini, Koprivnici, Čakovcu, Karlovcu i Ogulin.

Jak snijeg pada na Zavižanu. 


DHMZ meteoalarm

Gospićka regija

  • Snijeg/poledica

    Ponegdje snježni pokrivač, osobito u višinm predjelima. Visina snijega > 5 cm


Evo i detaljne prognoze za danas i sljedeće dane koju je za HRT pripremila Tanja Renko iz DHMZ-a.

Što nas sve čeka danas

“Subota će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti još svježija od petka te većinom oblačna s povremenom kišom, u zapadnim predjelima, ponajprije u gorju – i susnježicom i snijegom. Poslijepodne će se naoblaka stanjiti i dijelom raskinuti pa su moguća sunčana razdoblja. Dojmu hladnijeg vremena pridonosit će i umjeren sjeverozapadni vjetar.

U središnjoj Hrvatskoj također hladnije pa će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u gorju, zatim prolazno moguće i u nekim nizinama, gdje se većinom neće zadržavati na tlu. Temperatura zraka sredinom dana i popodne uglavnom od 4 do 8 °C.

Sa sve izraženijim pritjecanjem hladnoga zraka u Gorskom kotaru i Lici kišu će zamijeniti susnježica i snijeg, posebice u višim predjelima gdje će nastati i snježni pokrivač. Oborine će biti češće u prvom dijelu dana. Na sjevernom Jadranu i dalje umjeren, ponegdje i jak južni i jugozapadni vjetar te mjestimična kiša, osobito prijepodne, a popodne će biti i duljih sunčanih razdoblja.

U Dalmaciji promjenjivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Lokalno i dalje uz moguće jake pljuskove i obilniju kišu. Puhat će umjeren do jak južni vjetar i jugo, mjestimice i jugozapadni.

Vjetar će posebno na krajnjem jugu Hrvatske biti i vrlo jak pa će i more biti valovito. Temperatura zraka bez izraženijeg dnevnog hoda – biti većinom od 9 do 13 °C.”

U sljedećim danima stabilnije, ali posvuda ne i suho. Ponegdje mraz.

U nedjelju i ponedjeljak mjestimične kiše bit će uglavnom u Dalmaciji, posebice prema jugu, a općenito će posvuda biti više sunčana vremena nego u četvrtak i petak. Utorak će vrlo vjerojatno biti najstabilniji dan duž cijele obale u idućem tjednu i tada će temperatura porasti prema prosječnim vrijednostima za doba godine.

U unutrašnjosti će u nedjelju još rijetko biti oborina, uglavnom na sjeveru, a potkraj dana i oblaka će biti sve manje zbog čega će sunčaniji ponedjeljak u mnogim krajevima početi uz mraz. Ipak, već s utorkom toplije, i dalje uz dosta sunčanog vremena.

Gs Press / index.hr