Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 6 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 2 osobe su teško ozlijeđene i 1 osoba je lakše ozlijeđena

Foto: Ilustracija

S materijalnom štetom su evidentirane 3 prometne nesreće, a dogodile su se na području Novalje (2) i Otočca (1).

Izdvajamo prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala i prometne s ozlijeđenim osobama, i to:

  • u petak, 7. lipnja 2024. godine u 8,30 sati na autocesti A-1, područje Perušića u smjeru sjevera, na način da je 36-godišnjakinja iz Klisa upravljala osobnim automobilom splitske registracijske oznake te uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku izgubila nadzor nad upravljačem i sletjela izvan kolnika gdje je udarila u metalnu ogradu. U prometnoj nesreći 43-godišnja putnica je teško ozlijeđena i zadržana je na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.
  • u nedjelju, 9. lipnja 2024. godine u 13,10 sati na državnoj cesti broj 25, u Brušanima, na način da je 45-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake iz smjera Karlobaga u smjeru Gospića i u lijevom zavoju došlo je do pada motocikla, a zatim do klizanja motocikla i udara u zaštitnu metalnu ogradu. Vozač motocikla lakše je ozlijeđen i zadržan je na liječenju u Općoj bolnici Gospić, dok je 44-godišnja putnica preminula na mjestu događaja.
  • u nedjelju u 16,20 sati na državnoj cesti broj 52, u Vrhovinama, na način da je 29-godišnji bosansko hercegovački državljanin upravljao sa osobnim automobilom bosansko hercegovačke registracijske oznake u smjeru Donjeg Babinog Potoka i uslijed neprilagođene brzine prešao na suprotnu prometnu traku gdje je udario u osobni automobil gospićke registracijske oznake kojim je upravljao 58-godišnjak iz Plitvičkih jezera pod utjecajem alkohola (1,39 g/kg). U prometnoj nesreći 29-godišnji vozač je teško ozlijeđen i zadržan je na liječenju u Općoj bolnici Gospić.

Gs Press / PULS