U  povijesnoj jezgri Karlobaga, na tvrđavi Fortica, upriličen je večeras jedan poseban event. Uz modni perfomans revije Duchess Fashion showbrojnu publiku oduševio je i virtuozni nastup čelistice Ane Rucner. Modni i glazbeni sladokusci, među kojima su bili i brojni strani turisti, mogli su uživati u ovom izuzetnom umjetničkom spoju prigodnom za sva naša osjetila. Manifestaciju je otvorila nenadmašna, virtuozna Ana Rucner svirajući neke od skladbi  s kojima se odavno svrstala u sami vrh ovog glazbenog stila. „Led“ je probila popularna izvedba dubrovačkog Linđe, a zatim „potpuri“ u koji je umjetnica uvrstila nekoliko poznatih arija hrvatskih opernih skladatelja, a cijeli kolaž poklonila je Sinju i njegovoj tradiciji i alci. Uslijedila je Bethowenova „Oda radosti“ i pripremljen je teren za modnu reviju kreatorice Snježane Schilinger.

 Spuštajući se kamenitim stepenicama  niz utvrdu iz 13. stoljeća manekenke kao da su izranjale iz nekog drugog svijeta. Sve je djelovalo pomalo nadnaravno i bilo je popraćeno uzdasima ženske publike zbog izvanrednih modela, kao i uzdasima brojne muške publike zbog prelijepih i zgodnih manekenki. Snježana Schilinger sinoć je blistala od sreće jer je njena revija Duchess uspjela očarati brojnu publiku, među kojima je bio veliki broj stranih gostiju koji su ovih dana doslovno okupirali Karlobag.

Organizacijsku ruku pomoći večeras je dala Turistička zajednica općine Karlobag, kao i Općina Karlobag čijem načelniku Borisu Smojveru  su se večerašnje zvijezde nekoliko puta javno zahvaljivale na pomoći i susretljivosti. Snježani Schilinger i Ani Rucner također je čestitao i župan ličko-senjski Ernest Petry koji pratio ovaj glazbeno-modni event.

Gs Press