Protekli vikend u Senju je otpočeo 363. Senjski mesopust. Otvorenju mesopusta prethodila je maškarana povorka koja je prošla ulicama grada, a predvodili su ju zaposlenici Turističke zajednice, Gradska glazba Senj   i plesna skupina Maya’s Dance Nation koji su nastupili i u samom programu otvorenja, a pridružio im se je i VIS Bonaca.

Ključeve grada Senja gradonačelnik Jurica Tomljanović predao je senjskom mesopusnom meštru Feraliću, a time je u gradu pod Nehajem i službeno počelo peto godišnje doba i  vladavina maškara koja će trajati sve do mesopusnog utorka  21. veljače.

U obraćanju svom  maškaranom puku meštar Feralić osvrnuo se na proteklo razdoblje i dao svojevrsnu retrospektivu događaja u gradu i državi, te zaključio: „Nećemo se zaduživat, napunit ćemo kasu soldima izvana, otprit ćemo javne radove, povećat natalitet, vratit pismu u birtije, napravit ćemo sve ća treba i netreba. Ja van delan brez tajnika i glasnogovornika, a moja izborna baza su maškare.“ rekao je Feralić prije nego mu je gradonačelnik Jurica Tomljanović predao ključeve grada i svima poželio dobru zabavu na ovogodišnjem mesopustu.

Među uzvanicima je bio i župan Ličko – senjske županije Ernest Petry. „Ja i župan smo popodne imali konstruktivne razgovore o projektima ke ćemo realizirat za vrime naše maškarane vlasti.“ otkrio je Feralić pojedinosti u susretu sa županom „u četiri  oka“.

Balovi i redute se ove godine održavaju u restoranu Krešimir gdje subotom od 21 sat možete uživati uz Trio Marinero i Duo Mirakul, te odličnu ponudu hrane i pića, dok se dječje redute održavaju nedjeljom od 16 do 20 sati. Dođite u Senj i osjetite duh senjske maškarane tradicije!

Gs Press