Građani, budite oprezni i ukoliko pronađete predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimajte nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već o tome odmah obavijestite policiju

Tijekom vikenda evidentirana su dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava i to:

  • u Ribniku na otvorenom prostoru pronađena je tromblonska kumulativna mina M-60 koja je bila oštećena, a policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uz poduzimanje svih sigurnosnih mjera uništio ju je na mjestu pronalaska;
  • u mjestu Barlete pronađen je raketni motor projektila za RBR M-79 OSA, 5 komada stabilizatora MB 120 mm, okvir za streljivo AP M70 i stabilizator TKM M70, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / PULS