U protekla 24 sata (10./11. prosinca 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela i dvije prometne nesreće.

 Kriminalitet

Tijekom 2020. godine u šumskom predjelu Jadovnog, nepoznati počinitelji posjekli su i otuđili 64 stabla bukve (29,64 m³), a na predjelu Visočice su posjekli i otuđili 6 stabala bukve (6,32 m³), oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Gospiću.

U vremenu od 7. listopada do 7. prosinca 2020. godine u tunelu na autocesti A-1, u smjeru juga, nepoznati počinitelj razbio je staklo na ormariću i otuđio dva  protupožarna aparata u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

 Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Korenice.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić jučer su prilikom kontrole prometa u Perušiću zaustavili:

  • 52-godišnjaka iz Doljana, za kojeg su utvrdili da upravlja teretnim automobilom bez upaljenog dnevnog svjetla, za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole i kod sebe nije imao nikakav pravovaljani dokument kojim bi mogao dokazati svoj identitet . Provjerom je također utvrđeno i da je za navedeno vozilo isteklo važenje prometne dozvole i obveznog auto osiguranja;
  • 53-godišnjaka iz Donjeg Kosinja za kojeg su alkotestiranjem utvrdili da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola (1,49 g/kg).

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, te da vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska