U protekla 24 sata (30./31. listopada 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, tri prometne nesreće, jedan pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva i dragovoljna predaja oružja.

Kriminalitet

Noću 29./30. listopada 2017. godine u Brinju, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu, iz koje je otuđio više šteka cigareta raznih marki.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (2) i Otočca (1).

Pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva i dragovoljna predaja oružja

Jučer je građanin u Gornjem Vagancu pronašao ručni bacač raketa, tzv. zolju, a građanin u Gospiću dragovoljno je predao automatsku pušku, 12 pripadajućih spremnika i 1527 komada raznog streljiva.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo je i pohranio oružje i streljivo u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.
Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

GS Press / PULS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.