U protekla 24 sata (23./24. studenog 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela i tri prometne nesreće.

Kriminalitet

U vremenu od 1. rujna do 23. studenog 2020. godine u mjestu Rešetar, nepoznati počinitelj ili više njih, provalili su u dvije obiteljske kuće, te su iz jedne otuđili trimer i grijalicu u vlasništvu 69-godišnjaka, a iz druge perilicu rublja u vlasništvu 66-godišnjaka.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijete kaznene prijave.

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se jučer u 17.30 sati na dionici državne ceste broj 23, u mjestu Križpolje, kada je 23-godišnjak iz Brinja upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, pod utjecajem alkohola (0,77 g/kg) i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije, te je u blagom lijevom zavoju prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjim lijevim dijelom svog automobila udario u prednji lijevi dio automobila bez registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera bez položenog vozačkog ispita upravljao 22-godišnjak iz Križ Kamenice.

Teško je ozlijeđen 22-godišnjak iz Križ Kamenice, dok je 23-godišnjak iz Brinja lakše ozlijeđen.

Protiv 23-godišinjeg vozača će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te protiv obojice optužni prijedlozi nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića  i Otočca.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska