Gacko pučko otvoreno učilište Otočac poziva Vas na drugo izdanje konferencije „Nematerijalna baština kao potencijal razvoja“ koja će se održati u petak 7. lipnja s početkom u 18 sati u Hotelu Park Exclusive.

Ovogodišnje izdanje konferencije pruža stručan i kvalitetan sadržaj u temama koje povezuju kulturu, turizam, poduzetništvo, obrtništvo, menadžment, marketing i primjene novih tehnologija. U uvodnom dijelu konferencije održat će se potpisivanje sporazuma o suradnji između Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac. Govornici ovogodišnje konferencije su  doc. dr. sc. Mirela Hrovatin, dr. sc. Irena Miholić, Katarina Bušić, prof. povijesti i etnologije, Meri Vesanović, mag. art. hist. et tal., dr. sc. Krešimir Dabo i Ante Fumić, bacc. oec. Konferencija završava umrežavanjem i razmjenom iskustava kroz druženje govornika, predstavnika pokrovitelja i partnera te sudionika konferencije u gastro kutku.

Posebno za istaknuti u ovogodišnjem izdanju konferencije je pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske. Financijsku podršku pružaju Grad Otočac i Turistička zajednica Ličko-senjske županije koji su ujedno i partneri konferencije te im se pridružuju Turistička zajednica Grada Otočca, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Institut za etnologiju i folkloristiku, Hrvatska gospodarska komora, Veleučilište Aspira, Prilika GRP d.o.o., Muze d.o.o., Katedra Čakavskog sabora pokrajine Gacke, Razvojni centar Ličko-senjske županije i Klaster Lika Destination.

Ova konferencija otvorenog je tipa i namijenjena je svima zainteresiranima.


Poziv na skup – Prijatelji Gacke, 20.6. u 19 sati

Udruga Prijatelji Gacke Vas poziva na javni skup povodom godine dana djelovanja udruge i obljetnice peticije za zaštitu rijeke Gacke, koji će se održati 20. lipnja u 19:00 sati u Gackom pučkom otvorenom učilištu (Trg Dražena Bobinca 2, Otočac).

Na skupu će biti riječi o postignućima u protekloj godini, aktualnoj situaciji i odnosima vezanim uz rijeku Gacku, o važnosti nastojanja na zaštiti rijeke i obnovi njenih vodotoka, kao i o tekućim i planiranim aktivnostima. O tim temama govorit će članovi udruge i gosti.

Tijekom skupa bit će moguće sudjelovati u raspravi, učlaniti se ili izravno uključiti u rad udruge.

Radujemo se Vašem dolasku i zajedničkom doprinosu očuvanju rijeke Gacke.

Gs Press