Jučer je upriličeno svečano otkrivanje spomen-ploče na zgradi Doma kulture u Perušiću, gdje je 18. ožujka 1990. osnovan HDZ za Gospić, Perušić i Karlobag.

Svečanosti su nazočili predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Mario Kapulica, član predsjedništva HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Ernest Petry, predsjednik OO HDZ-a Perušić Ivica Turić, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a sve su ih dočekali utemeljitelji HDZ-a s područja Perušića i Gospića, predvođeni predsjednicom Zahednicom utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije Marom Stilinović.

Predsjednica utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije Mara Stilinović ističe: „34 godine su prošle, od tog povijesnog dana, a danas ponosno srce malo jače kuca jer mi smo jedna velika obitelj koja je sve ove godine ostala zajedno na okupu, a i dalje smo spremni i za budućnost koračati u sve nove izazove.“

Član predsjedništva i predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Ernest Petry je napomenuo da je jedan od osnivača HDZ-a u Perušiću bio i njegov otac te da se tada „krenulo na pobjedonosni put stvaranja Hrvatske države”.

Gs Press