Osim edukacije najmlađih, iznimno važan cilj ovog programa je senzibilizirati širu javnost o opasnostima kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu

Foto: PU ličko-senjska

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju njihove sigurnosti u cestovnom prometu, u organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije, Policijske uprave ličko-senjske i  u suradnji s Vijećem za prevenciju grada Otočca danas je u Osnovnoj školi „Zrinskih i Frankopana“ u Otočcu za učenike od 1. do 4. razreda održan niz preventivno-edukativnih aktivnosti u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“.

Na početku je policijski službenik Ravnateljstva policije održao edukativno predavanje „Koracima malim i sigurnim po velikom svijetu prometa“, nakon čega su glumci Mak teatra izveli edukativnu predstavu „Prvi koraci u prometu“.

Jedan od partnera Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa „JUMICAR“ u sklopu programa prometne kulture za najmlađe postavili su mobilni poligon koji je oduševio učenike koji su imali priliku upoznati prometni svijet iz perspektive odraslih, odnosno svojih roditelja.

Održan je i niz interaktivnih radionica „Policajac – prijatelj pomagač“ koju su proveli policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske, službenici Službe civilne zaštite Gospić proveli su radionicu „Usvojimo znanja da šteta bude manja“, a volonteri Društva crvenog križa Ličko-senjske županije su kroz radionicu „Mala škola prve pomoći“ učenicima pružili osnovna znanja o pružanju prve pomoći.

Gs Press / PULS