Proteklog vikenda, točnije u subotu 23. travnja 2022. godine KK Otočac bio je domaćin 18. po redu kadetskog KUP-a “Gacka” koji je okupio ekipe iz četiri hrvatske županije, i to: KK Otočac, KK Pakoštane, KK Crikvenica i KK Ogulin.

U prvoj polufinalnoj utakmici domaći košarkaši izgubili su nakon velike borbe u napetoj završnici od ekipe KK Ogulin rezultatom 53:50, a najbolji strijelac domaćih košarkaša bio je Luka Žubrinić sa 22 postignuta poena, slijedio ga je Matej Šepac sa 15 poena, te Karlo Vuković  sa postignutih 10 koševa.

U drugoj utakmici ekipa KK Crikvenica pobijedila je košarkaše Pakoštana rezultatom 72:29, a najbolji strijelac utakmice bio je Jan Matić s postignutih 20 poena.

U utakmici za treće mjesto otočki kadeti bili su bolji od košarkaša iz Pakoštana i pobijedili rezultatom  55:40.

U finalnoj utakmici košarkaši Ogulina su uspjeli parirati crikveničkim košarkašima tri četvrtine, ali nedostatak snage i koncentracije su presudili  pobjednika. Na kraju pobjeda KK Crikvenica 55:42. Najbolji u redovima crikveničkih  košarkaša bio je Jan Matić sa 27 postignutih poena, a kod ogulinskih košarkaša Sven Salopek sa 13 poena.

Zahvalnicu za sudjelovanje KK Pakoštane, pehare i medalje košarkašima Otočca za osvojeno treće mjesto uručio je predsjednik KK Otočac g. Oliver Bakarić.  Ispred Zajednice športskih udruga Grada Otočca pehare i medalje za osvojeno drugo mjesto uručio je član Izvršnog odbora ZŠU Grada Otočca g. Josip Orešković.

Pehar za najboljem igraču turnira Janu Matiću košarkašu Crikvenice uručio je  Luka Jelinić bivši košarkaš Otočca koji je sa Cibonom osvojio kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske.

Gradonačelnik Otočca g. Goran Bukovac je na kraju pobjedničkoj ekipi  KK Crikvenica uručio pehare i medalje, te zahvalio svima na fer i sportskoj borbi.

Kraljica sporta u Otočcu živi i dalje, podsjetnik još jednom svim zainteresiranima da  se učlane  u Klub i „ubace koš“ za KK Otočac.

 

KK Otočac