Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Otočac se pokazao kao najhladniji. Jutros u 7 sati Otočac je sa -9,6 stupnja C bio najhladniji grad u Hrvatskoj. U Gospiću je izmjereno -8,2 , Ličko Lešće -9,2, a na Zavižanu -3,6 C.

Hrvatska danas

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti ujutro moguće lokalno stvaranje magle. U drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu mjestimice niski oblaci, a krajem dana i osobito u noći uz malo kiše. Vjetar slab, no popodne i navečer u gorju i na sjeverozapadu umjeren jugozapadni i južni. Na Jadranu umjerena i još ponegdje jaka bura u slabljenju, a navečer će zapuhati jugo i jačati. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između 4 i 9, na moru od 9 do 14 °C.

Hrvatska sutra

Umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom, u gorju i snijegom. Krajem dana i u noći snijega može biti i u nizinama. Glavnina oborine past će na sjevernom Jadranu i u gorju, a ponegdje na sjeverozapadu može izostati. Vjetar umjeren jugozapadni i južni, navečer na sjeveru sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadni vjetar popodne u okretanju na sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 1, na Jadranu od 4 do 9. Najviša dnevna od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 13 °C.

Gs Press / DHMZ