Ovom  prilikom zahvaljujemo građaninu na ukazanom povjerenju, te koristimo priliku da još jednom  pozovemo sve one koji još negdje u svojim domovima drže i čuvaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga dragovoljno predaju

Jučer je u Otočcu građanin dragovoljno predao 814 komada streljiva 7,62x39mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Oružje se može predati pozivom policiji na broj 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Protiv osobe koje su ga dragovoljno predale neće se pokretati ni prekršajni niti kazneni postupak.

Podsjećamo  i  da akcija ”Manje oružja – manje tragedija”, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. Isto tako, upozoravamo građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska