U OB Gospić nove operacione sale

0

Od danas Županijska bolnica Gospić ima  tri novoizgrađena operaciona trakta i dnevnu bolnicu. Na prigodnoj svečanosti su uz domaćine župana Ernesta Petryja, gradonačelnika Gospića Karla Starčevića, predsjednika Upravnog vijeća bolnice dr. Tomislava Medveda i ravnateljice OB Gospić dr. Sandru Čubelić bili  državni tajnik  i izaslanik Vlade RH prim. Željko Plazonić i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric.

Ravnateljica bolnice dr. Sandra Čubelić je govoreći o  važnosti ovoga događaja istaknula podatak po kojem se zdravstvena djelatnost u ovoj bolnici odvija dulje  od 150 godina.

-Kirurške sale izgrađene su još 1958. godine. Prije pet godina započela je realizacija naše ideje koja bi se poboljšao i osuvremenio naš operacioni trakt. Započet je jedan suvremeni europski projekt koji je lani okončan. Projekt je financiran sredstvima EU kroz projekt „Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. godine“ u iznosu 20.932,340,12 kn. Svrha projekta je poboljšanje isplativosti i pristupa liječenju u dnevnoj bolnici i jednodnevnoj kirurgiji.

Naš dosadašnji operacioni trakt je zapravo više odgovarao ratnim uvjetima, nego li suvremenim potrebama. Sada smo izgradili i opremili tri moderne operacione sale  na koje smo izuzetno ponosni, kao što sam ja ponosna na sve zaposlenike ove bolnice, dodala je ravnateljica dr. Sandra Čubelić, naglasivši kako je ovo jedina akreditirana bolnica u javno-zdravstevnom sustavu Republike Hrvatske.

U čestitkama župan ličko-senjski Ernest Petry ponovno je zahvalio na dugogodišnjem trudu i profesionalnom radu svih zaposlenika ove bolnice.

-Ličko-senjska županija će i ubuduće biti na dispoziciji OB Gospić, kao osnivač bolnice i pouzdan partner. Definitvno ćemo raditi na unaprjeđenju i opremljenosti ove, kao i ostalih zdravstvenih  ustanova na ovome području. Još jednom vam zahvaljujem na svemu i najavljujem dobru suradnju i ubuduće, kazao je župan Petry.

Tomislav Petric izrazio je žaljenje što je danas  po prvi puta u Gospiću, a  to ne umanjuje važnost ovoga događaja, kao niti 41 projekt kojega SAFU trenutno realizira u Hrvatskoj.

-U protekle četiri godine smo izgradili 27 dnevnih bolnica i sedam objedinjenih hitnih prijema. Ovo danas je jedan od najvećih projekata, a čekaju nas novi programi koje podržavaju premijer Plenković i Vlada RH. Predsjednica Europske komisije je protekloga tjedan Hrvatskoj za zdravstvo namijenila 47 milijardi kuna. U ovoj županiji se sada otvaraju nove prilike i sada mogu obećati nastavak odlične suradnje sa županom Petryjem, naglasio je Petric.

U ime Vlade RH na današnjem događaju čestitao je državni tajnik prim. Željko Plazonić.

-Ovdje sam bio u onim turbulentnim danima iz listopada 1991. godine. Vjerujte  mi da jako dobro uočavam razliku postignutu kroz 30 godina. Zato ću se kao državni tajnik i dalje boriti da se ova bolnica dovede u još bolji standard jer ona to zaslužuje.

Otvaranje ovakvih sadržaja je veliki događaj, modernizacija i pristupanje modernim trendovima, algoritmu zbrinjavanja naših  bolesnika. Na ovaj način se Opća bolnica Gospić još jedanput dokazala u kadrovskom, tehničkom i stručnom smislu pa može poslužiti za primjer mnogim čuvenijim bolnicama u Hrvatskoj, istaknuo je državni tajnik  prim. Željko Plazonić.

Gs Press