U ponedjeljak oblačnije i česta kiša, pa do vikenda sunčanije i većinom suho. I dalje razmjerno toplo, ali na kopnu osobito u srijedu ponegdje slab mraz, piše HRT.

“U ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno do pretežno oblačno. Mjestimična kiša moguća je već prijepodne, no bit će češća poslijepodne i navečer. Vjetar uglavnom slab. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 8 °C, a dnevna između 13 i 15 °C.

Podjednako toplo i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također oblačnije biti poslijepodne, a u prvom dijelu dana još su vjerojatna i sunčana razdoblja. Malo kiše past će već ujutro, uglavnom na sjeveru, ali bit će češća poslijepodne, i to ponaprije u Posavini te na karlovačkom i sisačkom području.

U Gorskom kotaru, Lici i na sjevernom Jadranu prevladavat će oblačno; mjestimična kiša uglavnom poslijepodne i navečer. Vjetar slab, rijetko i umjeren jugozapadni i južni pa će more biti mirno ili malo valovito, a vidljivost ujutro može biti smanjena zbog sumaglice ili magle. Danju svježije nego u nedjelju

U Dalmaciji promjenjiva naoblaka, prijepodne još uglavnom suho; prema večeri kiša, lokalno ponegdje i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 12 °C, u unutrašnjosti između 4 i 8 °C, a dnevna između 17 i 19 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske čak veći dio dana suho, pa i uz dulja sunčana razdoblja, no kiše će biti navečer i u noći na utorak. Temperatura zraka bez veće promjenu u odnosu na nedjeljnu.”

Od sredine tjedna toplije

“U utorak ujutro na Jadranu još povećana naoblaka, osobito na jugu, zatim pretežno sunčano. Zapuhat će bura, koja će u srijedu ujutro još biti mjestimice jaka, potom će oslabjeti.

I u unutrašnjosti idućih dana uglavnom suho. U utorak ujutro dosta oblaka, moguće i uz maglu, zatim barem djelomice sunčano. Još će osvježiti pa srijeda donosi i manju opasnost od mraza, no danju će od sredine tjedna biti toplije.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Gs Press / novilist.hr