U nedjelju memorijalni turnir “Prijatelji za Marina”

0

Ove nedjelje se održava Memorijalni malonogometni turnir “Prijatelji za Marina”. Turnir je organiziran u spomen prerano preminulom mladom nogometašu Marinu Ćaćiću. Na turniru će sudjelovati prvoligaš Futsal Dinamo, dva drugoligaša sa “Zapada”, Lika Šport, koja je ujedno i organizator turnira, i Rijeka te drugoligaš s “Juga” Šibenik 1983, javlja portal crofutsal.

Marin Ćaćić je rođen 1. siječnja 1998. godine u Gospiću, ali je gotovo cijeli život proveo u Ličkom Osiku. U osmoj godini života počeo se baviti nogometom u Croatii iz Ličkog Osika, a godinu dana kasnije i futsalom u Liki Šport. Član malonogometnog kluba je bio sljedećih 10 godina, a nogometnu karijeru je nakon Croatie nastavio u Rijeci 2013. godine. Nakon Rijeke nosio je dres Nehaja iz Senja, a potom je uslijedio prvi inozemni angažman, odlazak u talijanski Isernie u kojem se zadržao godinu dana. Uslijedio je potom povratak u Hrvatsku te igranje za zagrebačko Trnje i povratak u Nehaj. Pola sezone je proveo u Jedinstvu iz Bihaća, a po završetku tog angažmana se po drugi put vratio u Nehaj koji mu je bio i zadnji klub u njegovog karijeri. U prosincu prošle godine se srušio tijekom utakmice na 1. Božićnom turniru u Gospiću. Ekipa iz KBC-a Rijeka je pokušala spasiti život, ali nisu uspjeli. Karijera mladića koji je uskoro trebao proslaviti 24. rođendan je tako iznenada prekinuta, ali sjećanja na njega su ostala. Stadion u Ličkom Osiku je dobio ime po njemu, a sad su njegovi prijatelji i organizirali u uvodu spomenuti memorijalni turnir čiji  raspored donosimo u nastavku.

GRADSKA SPORTSKA DVORANA U GOSPIĆU (nedjelja, 25. rujna):

  • 12:45 Svečanost otvaranja memorijalnog malonogometnog turnira
  • 13:00 1. polufinalna utakmica: Futsal Dinamo – HMNK Rijeka
  • 14:25 2. Polufinalna utakmica: MNK Lika Šport – MNK Šibenik 1983
  • 17:00 Utakmica za 3.mjesto
  • 18:15 Finale
  • 19:30 Svečanost zatvaranja memorijalnog malonogometnog turnira

Prije turnira će s početkom u 11 sati biti održana misa za Marina Ćaćića u crkvi Svetog Josipa u Ličkom Osiku, a sat kasnije će se polagati cvijeće i paliti svijeće na njegovom grobu.

Gs Press / CF