GOSPIĆ – Večeras je u Muzeju Like u Gospiću u organizaciji gospićkog Zmajskog stola Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” otvorena izložba slika akademske slikarice Ane Barbić Katičić pod nazivom “Bura”.

Slike prikazuju motive Velebita i bure kao neizbježne prirodne prepoznatljivosti Like i Ličko-senjske županije.

Na otvorenju izložbe je uz autoricu Katičić prisustvovao ličko-senjski župan Ernest Petry, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, pročelnik Zmajskog stola u Gospiću Joso Živković, ravnateljica Muzeja Lika Tatjana Kolak te mnogobrojni uzvanici i ljubitelji slikarstva i kulturnog stvaralaštva.

Postav slika će u muzeju biti izložen idućih mjesec dana.

Nazočnima se najprije obratio župan Petry koji je naglasio da se kao županija maksimalno trudimo da u županiji svatko ima prostor za stvaralaštvo i rad zbog čega sudjelujemo u organiziranju brojnih manifestacije i događaja, a ujedno vodimo brigu o investicijama i otvaramo gradilišta kako bi osigurali nova radna mjesta, naglasio je župan Petry prigodom otvaranja izložbe.

Nakon župana nazočnima se obratila ravnateljica muzeja Tatjana Kolak izrazivši zadovoljstvo što su se organizatori i autorica odlučili postav slika s motivima bure izložiti upravo u Muzeju Like u Gospiću.

Nakon ravnateljice autoricu i opus izložbe je predstavio Saša Živković.

Prigodnim riječima se obratio i pročelnik Zmajskog stola u Gospiću Joso Živković koji je ujedno i otvorio izložbu.

Na kraju se svima zaslužnima za realizaciju postava izložbe u Gospiću zahvalila slikarica Ane Barbić Katičić, kojom prigodom je darovala i jednu sliku Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – stanici Gospić koju je od autorice u ime HGSS-a preuzeo pročelnik Josip Brozičević.

Autorica Ana Barbić Katičić rođena je Zagrepčanaka koja je diplomirala pravo, a nakon čega je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti. Posljednjih dvadesetak godina kontinuirano izlaže u Hrvatskoj te u Francuskoj, Finskoj, Izraelu, Belgiji itd.

Svjetski poznata postala je svojim dizajnom Fifinog Trofeja za najboljeg nogometaša svijeta.

Do sada je imala 30 samostalnih izložbi.

Gs Press