Danas je u Ličko-senjskoj županiji održan radni sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola s područja Ličko-senjske županije na temu ustroja razrednih odjela u osnovnim školama za šk. god. 2022./23. te upisa učenika u prve razrede srednjih škola za šk. god. 2022./23.
Sastanku su uz župana Ernesta Petrya prisustvovali zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša, pročelnica Upravnog odjela za školstvo, sport i kulturu Valentina Zdunić sa suradnicima, pročelnica Upravnog odijela za proračun, financije i javnu nabavu Mira Jurišić te predstavnici Udruge Ličana Vile Velebita iz Zagreba koji su prije sastanka uručili vrijednu donaciju knjiga svim osnovnim i srednjim školama s područja Ličko-senjske županije.
Župan Ernest Petry pozdravio je nazočne te čestitao svim ravnateljima na uspješno završenoj školskoj godini.
Posebno je pozdravio predstavnike Udruge Ličana Vile Velebita iz Zagreba, dosadašnjeg predsjednika Nikolu Kostelca, predsjednika Josipa Milinkovića, dopredsjednicu Katarinu Kolaković te im zahvalio na njihovom dolasku i na donaciji knjiga sa zavičajnom tematikom koju su namijenili svim školama, ukupno oko 600 knjiga.
Nazočnima su se obratili predstavnici Udruge Ličana Vile Velebita iz Zagreba, predstavili svoju udrugu, kao i poduzete aktivnosti koje su realizirali i koje imaju u planu.
Gs Press