U organizaciji Klinike za pedijatriju KBC Rijeka, Opće bolnice Gospić i Hrvatskog pedijatrijskog društva ogranak Rijeka održan je 46. regionalni sastanak pedijatara Primorja, Like i Istre.

Na samom početku kao domaćin obratila se ravnateljica Opće bolnice Gospić, dr. Sandra Čubelić istaknuvši kako joj je velika čast i zadovoljstvo što su se okupili upravo u Gospiću i poželjela svim sudionicima da stručni dio sastanka bude kvalitetan i na korist svima. Nakon uvodnih riječi ravnateljice Čubelić kao glazbeni predah nastupila je folklorna skupina „Degenija“ koja djeluje pri OŠ „Dr. Jure Turića“ u Gospiću.

Prisutnima se obratila predstojnica klinike za pedijatriju KBC Rijeka, lokalitet Kantrida, dr. Iva Bilić Čače koja isto kao i predsjednica Hrvatskog društva pedijatara ogranka Rijeka dr. Ivona Butorac Ahel nije krila zadovoljstvo što je sastanak upravo u Gospiću.

Zamjenica gradonačelnika Gospića, Kristina Prša u svom obraćanju naglasila je deficit liječnika i medicinskih tehničara, a samim time važnost svakog medicinskog djelatnika, osobito pedijatara koji brinu o najosjetljivijim i najmlađim članovima naše zajednice.

Za kraj svečanog otvorenja sastanka obratila se zamjenica župana Ličko-senjske županije, gđa. Jasna Orešković Brkljačić koja je istaknula kako se jako puno ulaže u sve medicinske ustanove na našem području kojima je Županija osnivač. U nastavku sastanka, liječnici pedijatri održali su 20-tak stručnih predavanja te nastavili svoj dvodnevni boravak u Gospiću prema planiranom rasporedu.

Gs Press