KARLOBAG – Danas je u prostorijama Općine Karlobag zaključen Okvirni sporazum između Lučke uprave Senj, kojoj je osnivač Ličko-senjska županija, zastupane po ravnatelju Predragu Dešiću i izvođača radova Izgradnja d.o.o., zastupane po direktoru Arsenu Bistričiću, a sve u nazočnosti Josipa Bilavera –  državnog tajnika u ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, ličko-senjskog župana Ernesta Petryja, načelnika Općine Karlobag Borisa Smojvera te Ante Bariča kao predstavnika mještana Barić Drage.

Nakon provedenog postupka javne nabave te danas zaključenog okvirnog sporazuma, građevinski radovi u luci Barić Draga započet će tijekom rujna, a isti će se izvoditi u nekoliko faza. Cjelokupna vrijednost investicije iznosi 5,6 milijuna kuna, a radovi u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna trebaju biti završeni do konca 2022. god,. za što su sredstva osigurana putem Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i EU fondova.

Prigodom potpisivanja sporazuma o izvođenju radova nazočnima se obratio načelnik Općine Karlobag Boris Smojver te se zahvalio ministarstvu i Ličko-senjskoj županiji na mnogobrojnim projektima koje su isti podržali, a koji će biti realizirani na širem području općine Karlobag.

Nazočnima se također obratio ličko-senjski župan Ernest Petry koji je uz navedeni projekt u Barić Dragi nabrojao i mnogobrojne druge projekte koji su u različitim fazama realizacije na području grada Senja i grada Novalje te je ujedno zahvalio svim dionicima koji su radili na pripremi dokumentacija kao i resornom ministarstvu koje je prepoznalo cjelokupnu Ličko-senjsku županiju kao područje kojemu su potrebna investicijska ulaganja od luka do cesta.

Župan Petry je također napomenuo da su na području općine Karlobag i samog mjesta Karlobag u tijeku pripreme za početak izvođenja radova koji će započeti tijekom rujna, od uređenja Trga Giardin gdje će biti izgrađen i ribarski muzej na otvorenom u vrijednosti od 2 milijuna kuna + PDV, uređenje 102 godine stare gradske plaže u vrijednosti od 1,1 milijun kuna + PDV, nastavka III. faze radova na uređenju luke Karlobag u vrijednosti od 4 milijuna kuna, zamjene nedavno izgorjelog krovišta na Kapucinskom samostanu. Na kraju obraćanja župan je čestitao načelniku općine na iznimno dobroj suradnji sa Županijom.

Nakon župana Petryja nazočnima se obratio Predrag Dešić – ravnatelj Lučke uprave Senj, koji je također zahvalio resornom ministarstvu na mnogobrojnim projektima koje je isto podržalo, od uređenja luke Barić Draga, luke Karlobag, luke Senj, pristaništa Stinica, a ujedno je napomenuo da je trenutno u tijeku uređenje poslovnih prostorija nove zgrade Lučke-uprave u Senju, kao i priprema dokumentacije i idejnog rješenja za proširenje luke Senj.

Na kraju je sve prisutne pozdravio Josip Bilaver – državni tajnik u ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture te je najavio da će ministarstvo i dalje pratiti investicije na području Ličko-senjske županije.

Gs Press