U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, jutros je u Karlobagu održana komemoracija za sve stradale branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Počast stradalima odata je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na centralnom križu u gradskom groblju. Predstavnici Općine Karlobag, predvođeni načelnikom Borisom Svojverom, zajedno s predstavnicima policije i članovima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, odao su počast hrabrim dušama koje su položile svoje živote za obranu domovine.

Riječi molitve, pune poštovanja i zahvalnosti, predvodio je karlobaški župnik, koji je okupljene pozvao da se sjećaju hrabrosti i žrtve onih koji su dali najviše što su mogli za svoju zemlju.

Događaj je bio prigoda za sve prisutne da odaju počast, ali i da se podsjetimo na važnost čuvanja sjećanja na one koji su dali svoje živote za slobodu koju danas uživamo.

Uz ove svečane trenutke, Karlobag se priprema za nastavak obilježavanja ovih značajnih datuma, svjestan svoje povijesti i hrabrosti svojih građana, te s nadom u mirnu i svijetlu budućnost.

Gs Press