U Kulturno informativnom centru „Napredak“ u Gračacu danas je održana je informativna radionica sa svrhom predstavljanja nacrta natječaja za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ i 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ čije se raspisivanje prema indikativnom planu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju očekuje tijekom ovoga mjeseca. LAG Lika je radionicu održao za potencijalne korisnike, a na poziv Općine Gračac i Razvojne agencije Općine Gračac u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA-om.

Ivana Starčević, voditeljica LAG-a, okupljene sudionike je upoznala s nacrtima natječaja, natječajnom dokumentacijom te samim postupkom prijave na natječaj. Zainteresirani sudionici su saznali tko su prihvatljivi korisnici, uvjeti prihvatljivosti, iznos potpore, prihvatljive aktivnosti i ostale uvjete za natječaje te su tijekom rasprave komentirali i postavljali pitanja u vezi nacrta natječaja.

Ovom prilikom LAG Lika omogućuje zainteresiranima koje nisu bili u mogućnosti prisustvovati radionici preuzimanje prezentacije s radionice na web stranici LAG-a Lika, dok ostale informacije mogu pronaći i na web stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (www.apprrr.hr) te upitom putem e-pošte na adresu Lokalne akcijske grupe: lag-lika@lag-lika.hr.

Gs Press