U Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću danas je povodom Dana Ličko-senjske županije i 200-te godišnjice rođenja Oca domovine dr. Ante Starčevića započeo 1. Kickboxing kup “dr. Ante Starčević“.

Kup je organiziran pod pokroviteljstvom Ličko-senjske županije, dok je organizator natjecanja trofejni Kickboxing klub „Škorpion“ iz Zagreba. Inicijativa i organizacija turnira pokrenuta je i usuglašena angažmanom ličko-senjskog župana Ernesta Petryja i predsjednika Kickboxing kluba „Škorpion“ Zdravka Begovića. Prigodom otvaranja natjecanja nazočnima se kao domaćin obratio župan ličko-senjski Ernest Petry.

-Čast mi je što je Ličko-senjska županija domaćin održavanja već tradicionalnog Kupa “Josip Jović” koji se održava na Plitvicama, a sada smo inicirali i održavanje Kickboxing Kupa „dr. Ante Starčević“ u Gospiću. I na ovaj način ćemo ovim sportskim događajem doprinijeti obilježavanju Dana županije i 200-te obljetnice rođenja dr. Ante Starčevića. U protekle dvije godine smo kao Županija uložili mnoštvo napora da se ova županija izdigne u svakom smislu, u svim segmentima. Kako u gospodarskom smislu, izgradnji infrastrukture pa tako i po pitanju razvoja sporta. Zato mi je izuzetno drago što smo pokrenuli ovaj Kup u kickboxingu, sportu kojim će se uskoro baviti mnogi naši sugrađani, posebno djeca i mladi. Mi ćemo kao Ličko-senjska županija i u tome smislu ovome kao i drugim sportovima davati dodatni suport. Osim toga naši postojeći sportski klubovi, loptački, a posebno borilački, već su polučili izuzetne uspjehe. Kako hrvači, boksači, taekwondo klubovi, tako i karatisti i ostali.

Još kao klinac bavio sam se borilačkim sportovima pa sam kroz dugogodišnje treniranje u različitim borilačkim sportovima svoje bavljenje istima završio u tajlandskom boksu s manjim ozljedama. Svi sportovi razvijaju duh i tijelo, odnosno odlično utječu na razvoj psihičke i fizičke stabilnosti čovjeka. Kao Ličko-senjska županija uvijek ćemo stajati iza naših sportaša i klubova. Dovoljno je reći da je na ovim prostorima stasao naš poznati hrvač Josip Čorak koji nas je nekada zastupao na Olimpijadi. Ovome treba dodati da se s tri nacionalna parka i jednim parkom prirode snažno namećemo kao najljepša županija u kojoj traje streloviti turistički uspon, kako u kontinentalnom, tako i primorskom i otočnom dijelu županije, istaknuo je župan Ernest Petry. Podršku ovome Kupu dao je svojim dolaskom i državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak.

Nakon kratkih protokolarnih obraćanja natjecateljima, župan Petry je službeno proglasio otvorenim 1. Kickboxing kup „dr. Ante Starčević“.

Na Kupu će sudjelovati nekoliko stotina natjecatelja u tri kickboxing discipline: point fighting light, contakt i kicklight. Natjecanja će biti organizirana u svim kategorijama, od manjih uzrasta do seniora, a za očekivati je da će turnir “dr. Ante Starčević” postati tradicionalan s međunarodnim karakterom, kao što je i Memorijalni kickboxing kup „Josip Jović“, koji se ove godine po 11. put održao na Plitvicama.

Uz župana Petryja i državnog tajnika Družaka otvorenju kickboxing turnira nazočili su gradonačelnik Gospića, predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije Milan Radošević, ravnatelj Osnovne škole “dr. Jure Turić” iz Gospića Ivica Radošević te Romeo Deša, tehnički direktor WAKO svjetske kickboxing federacije koji je ujedno i dugogodišnji dužnosnik svjetske i europske kickboxing federacije i Hrvatskog kickboxing saveza.